De eerste echte etappe gaat van start - Reisverslag uit Metz, Frankrijk van Bert en Jan Thewissen - WaarBenJij.nu De eerste echte etappe gaat van start - Reisverslag uit Metz, Frankrijk van Bert en Jan Thewissen - WaarBenJij.nu

De eerste echte etappe gaat van start

Door: baeterlaevemotortocht

Blijf op de hoogte en volg Bert en Jan

15 Maart 2012 | Frankrijk, Metz

Donderdag 15 maart

Leef Luu,

De Baeter Laeve Motortocht is eindelijk begonnen. Gisterenavond was het vertrek uit Beek in een woord SJIEK. Zoveel mensen die ons kwamen uitzwaaien, zoveel bekende gezichten, de motards, de Harleyclub, de auto's in de karavaan. Ik sta niet graag op een podium, maar op dat moment had ik het toch effe moeilijk. Rijden naar de grens in onze eigen karavaan was ook een belevenis om niet te vergeten.
Na een laatste groet bij de kerk van Mariadorp volgde het eerste echte werk. Ik was er aan toe! "Knallen" richting Metz. Nol als een schaapshond rond de kudde, Jan doelbewust en overtuigend, Lei en Jeroen altijd rustig en nuchter, maar wel eigenwijs. Als 3 motoren vol overtuiging rechts afslaan, gaan beiden met de volgbus doodleuk rechtdoor. De rest natuurlijk in verwarring. Nadat we ze hadden teruggefloten, vertelden ze met een stalen gezicht dat hun navigatie de andere kant op wees. Aan de groepsgedachte moet duidelijk nog worden gewerkt!

Op een koude parkeerplaats in Luxemburg om half elf 's avonds vraagt een echte Vlaming mij waar we heen gaan. "Palermo meneer". Het is even stil en dan..... "Dat is wel nog ver vanavond". Maar even later op die parkeerplaats: Een gedisciplineerde groep Belgische schoolkinderen stapt naast ons in een touringcar, op weg naar de wintersport. Ons groepje valt even stil. Tja, de wereld draait gewoon door.

Vanmorgen, na een Frans ontbijtje en een Frans krantje, zijn we om tien voor half negen vertrokken naar Gap, zo'n 680 kilometer vooral door bergachtig gebied. Ik heb van Frankrijk tot nu toe alleen Parijs gezien, maar dan wel twee keer. Ik ben dus benieuwd naar het Franse platteland.

Tot morgen,

Bert Thewissen

• 15 Maart 2012 - 16:45

Bert En Jan Thewissen:

Ha Jan, Lei, Jeroen, Nol en Bert,

Ik had de kriebels gisterenavond toen ik achter jullie aan reed naar Metz. Volgens mij hebben jullie een ideaal clubje voor zo'n avontuur. Rij voorzichtig en zorg ervoor dat jullie genieten!

Hoi,

Bert Rondas

• 15 Maart 2012 - 19:00

Anouk:

He mannen het was super het vertrek en de hoeveelheid mensen er waren bij het vertrek
    De karavaan was ook leuk en fantastisch
    Ik wens jullie een leuke supere reis en kom veilig thuis
    tot op zondag de 25ste
    Geniet ervan
    Groetjes uit geleen

• 15 Maart 2012 - 21:09

Math En Truus :

Geweldig gisteren en vanmorgen in de krant was het effe slikke .
    Verder ein gooi reis en tot de 25 ste.

Groete oet Geverik.

• 16 Maart 2012 - 08:27

Jean:

Het vertrek was mooi met het escorte, de Motards enz heel indrukwekkend.

Met de zegen van meneer Pastoor en de goede gedachten van iedereen, een mooie en goede reis en een behouden thuiskomst!

• 16 Maart 2012 - 17:31

Francien Otermans :

Dag heren,

Fijn om te lezen dat het zo goed met jullie gaat! De foto's spreken boekdelen.
    Heel boeiend om jullie te kunnen volgen en geniet van deze bijzondere tocht en zorg ervoor dat ook voor jullie het baeter laeve gevoel aanwezig is! xxx