3 landen in een dag!
Door: baeterlaevemotortocht
Blijf op de hoogte en volg Bert en Jan
17 Maart 2012 | Italië, La Spezia
Leef Luu,
Bij de kapper wordt schijnbaar het gerucht verspreid dat ik de hele weg staand moet rijden omdat ik pijn aan mijn kont zou hebben. Daar is niks van waar! Natuurlijk begint het “zitvlees” wat op te spelen en strekken we ons wel eens onderweg, maar er is geen sprake van zitproblemen.
Hoe is ’t gegaan gisteren? We zijn wat later dan normaal bij prima weer vertrokken en zijn via de Col Bayard naar Gap gereden. Daarna een stuk Route Napoléon naar Digne en vervolgens via Saint Julien-du-Verdon naar Nice. Vanaf het moment dat we langs de kust reden werd het mistig, grijs en nat. We begrepen dat jullie thuis een prachtige zomerse dag hebben gehad. Hier was het drie keer niks.
We hebben even Monaco aangedaan (telt mee voor onze 10 landen) en zijn toen bij Ventimiglia Italië binnengereden (het gaat even hard met de 10 landen). Het eerste stuk in Italië schoten we prima op, maar toen we via de Bloemenrivièra in Genua belandden, werd het een stuk drukker.
Toen het donker werd hebben we zo’n 120 kilometer voor Pisa in een bergdorp onderdak gevonden. Het was even zoeken, maar in een restaurant langs de weg heeft men voor ons even rond gebeld en we zijn even later als rijders van Parijs-Dakar binnengehaald. Het halve dorpje, dat een paar honderd meter hoog ligt met prachtig uitzicht over bergen en zee, stond aan de kant van de weg ons op te wachten.
Al met al was het een heftige dag, vooral door het weer en het drukke verkeer het laatste stuk. Het wordt hier ook vroeger donker dan thuis en we willen vermijden om in het donker te rijden.
Met de motorrijders gaat het goed. Jan rijdt als een diesel en volgens Nol rij ik als een jonge god. Ja, jullie lezen dit goed! Jan zorgt ook goed voor zichzelf. Terwijl de anderen ’s avonds laat maar niet naar bed kunnen, ligt hij stiekem al in bed.
Je zou zeggen dat Harrie, na een nacht doorwaken in de auto met Jan Lemmens, als een ziek vogeltje in de volgbus zou zitten, maar die is niet kapot te krijgen.
De volgbus is de hele route bij ons gebleven. Dat is een lekker gevoel voor de motorrijders, maar niet eenvoudig voor Jeroen. Op de motor rij je veel makkelijker over smalle bochtige wegen en in de bergen. De bus raakt telkens achterop en moet dan toch maar weer bij zien te komen. Volgens Jeroen heeft hij veel aan de ervaring die hij in Oostenrijk heeft opgedaan en hij is blij dat wij op de motor ook zo nu dan inhouden, zodat hij weer bij ons kan komen. Compliment voor Jeroen dus!
Het Bed & Breakfast waar we hebben geslapen is prima. We zetten deze plek op ons lijstje met mogelijke logies voor de komende tochten die we in deze omgeving willen gaan houden.
We liggen zo’n 120 km achter op schema, terwijl we al meer kilometers hebben gemaakt dan de bedoeling was. Vandaag blijft Napels ons doel. Het wordt dus weer een dag flink doorrijden.
Prettig weekend,
Bert Thewissen
17 Maart 2012 - 10:17
Jo Coenen.:
Hoi Bert ,Jan , Jeroen Nol en Harrie,
Ik kan mij helemaal inleven in het plezier dat jullie beleven aan de tocht, ik denk ook ook met weemoed aan de tochten die we samen hebben ondernomem en lol die wij daarmee beleefden, daarom wens ik jullie nog heel fijne dagen en met natuurlijk fantastisch weer want dat rijdt toch wel een stuk prettiger, jammer alleen voor Lei dat hij vroeg huiswaarts is moeten keren, ik weet dat je hier maanden naar toeleeft en dan hoop je natuurlijk dat je tot het eind de rit kan uitrijden, voor Lei en Roos van mijn kant veel sterkte. mannen kom goed thuis.
gr Jo -
17 Maart 2012 - 11:36
Anita@home:
Hey Kanjers;
Heeeel veeeel groeten uit een mistig en bewolkt Hulsberg,das andere koek dan in Bella Italia. Jullie hebben wel heel wat kilometers "gevreten',dus de banden zullen wel roken hé?? Haha Jullie krijgen ook veel groeten en respect van de bewoners uit Aalbeek.
We love & miss you!!xxxx
Weer een goede reis vandaag en tot horens. -
17 Maart 2012 - 13:42
Nick Tilmans:
Hallo mannen,
Vandaag hebben wij in Zuid-Limburg onze jaarlijkse motorzegening gehad van MMC 72. Koud weer en rond de middag regen en mist. Brrrrrrr. OP het einde van de rit zijn we aangekomen bij Mokam in Beek. Koffie en vla. Prima geregeld door Raymond.Hopelijk hebben jullie betere weer daar in midden Italie. Zorg goed voor Harry mijn buurman dat hem niks overkomt. En vooral blijven drinken !!!!!!!!!!!!!
17 Maart 2012 - 14:34
Henk En Annelies:
Ha mannen,
Zo te zien al weer een flink stuk op route met veel nieuwe indrukken. Geniet ervan en houdt ons maar op de hoogte.
Veel veilige kilometers en tot snel
Jan; Hug van annelies
greetz
17 Maart 2012 - 14:50
Beppy:
Hey 3 musketiers..
Ik volg jullie via WaarBenJij.nu.
Heel leuk om die foto's te zien en de verslagen te lezen. Rij voorzichtig en geniet. dikke poen van mig oet het druilerige Suestra. tot tiks weer. -
17 Maart 2012 - 17:30
Aranka's Mammie Vossen:
Hey mannen!
Leuk zeg die foto's en dat reisverslag.
Jan doe het rustig aan "dieseltje"en die jonge god... Bert... ben trots op jullie. geniet en rij voorzichtig. veel liefs uit Suestra.dikke kus. Beppy. -
21 Maart 2012 - 08:26
Anny Siebers-Harren :
Hoi mannen,
Leuk om iedere dag even jullie verslag te lezen.Mooie omgeving en prima weer,geniet ervan. Doe voorzichtig aan dan breekt 't lijntje niet is een gezegde.
Grtjes Tante Anny