Palermo, veniamo - Reisverslag uit Salerno, Italië van Bert en Jan Thewissen - WaarBenJij.nu Palermo, veniamo - Reisverslag uit Salerno, Italië van Bert en Jan Thewissen - WaarBenJij.nu

Palermo, veniamo

Door: baeterlaevemotortocht

Blijf op de hoogte en volg Bert en Jan

18 Maart 2012 | Italië, Salerno

Zondag 18 maart

Leef Luu,

Het is flink werken, deze motortocht. Door de grote afstand die we elke dag moeten afleggen komen we nauwelijks toe aan sightseeing. We karren maar door vanaf half negen ’s ochtends tot de avond valt. Omdat we een goede plek moeten hebben voor de motoren kunnen we niet direct aan de kust of in het centrum een van de vele plaatsjes onderweg slapen. Het is daar zo druk en de straatjes zijn zo nauw dat we er gewoon niet doorheen komen. Vannacht dan ook geslapen in een min-3 sterren hotel in een louche buurt met de halve nacht het lawaai van 3 discotheken om de hoek.

Maar niet geklaagd, want gisteren was een lekkere dag. 780 kilometer gereden vanuit de omgeving van La Spezia naar Salerno, net onder Napels in prima omstandigheden. We liggen dus weer op schema. Wel hebben we de bezienswaardigheden van Pisa, Rome en Napels jammer genoeg links moeten laten liggen. Het lijkt hier wel zomervakantie. Het is lekker weer en overal barstensvol mensen en hectisch verkeer.

We krijgen onderweg veel leuke reacties. Toeteren, de duim omhoog, het V-teken, applaus, en zelfs 2 keer op de foto met vriendelijke carabinieri. Bij een tankstation of als we zo langs de weg staan is ook iedereen vol belangstelling en aardig. Ik denk dat foto’s van ons al op de nodige Italiaanse mobieltjes staan.

Het respect over en weer in de groep groeit. Had ik het gisteren al over Jeroen die een topprestatie levert. Ook Harrie doet zijn deel in de volgbus en heeft nu door dat motorrijden echte sport is. Nol is een bikkel, duidelijke een zeer ervaren rijder die het hoofd onder alle omstandigheden koel en de rest van de groep in toom houdt.

We hebben wat problemen met het doorsturen van foto’s. Gisterenavond lukt dat ook weer niet, omdat het hotel geen Wifi heeft en ook in de buurt niks te vinden was. Mooie plaatjes houden jullie dus van ons tegoed.

Vandaag naar Palermo, het verste punt van deze reis. Na zo’n 400 kilmeter rijden gaan we bij Villa san Giovanni de boot op naar Messina en dan de rest van de dag en morgen het eiland verkennen.

Hoi,

Bert Thewissen

• 18 Maart 2012 - 09:04

Theo Beckers:

Geweldige prestatie, leuke verslagen en ik zou zeggen genieten ervan

• 18 Maart 2012 - 15:05

Jo Coenen:

Geweldig mannen dat het zo goed opschiet en dat jullie op schema blijven, en als de berichten hier een beetje uitkomen , dan worden jullie ook Beek binnen geleid in een stralend zonnetje, hou het plezier in de groep dan gaat de rest als vanzelf, goeie reis verder,
    gr jo.

• 19 Maart 2012 - 08:42

Nick Tilmans:

Had een leuke reactie geschreven maar vergeten om op "reactie plaatsen" te drukken.

Nick

• 20 Maart 2012 - 10:35

Anita:

Hee 'Gothfathers'
    How was Sicilie?? Ben zeer benieuwd naar de foto's. Hebben jullie het nog naar je zin daar?? Vito Corleone nog tegengekomen??hahaha.
    Wat een prestatie,ben heel trots op jullie.Langzaam kunnen we hier aftellen.
    Een veilige terugkeer gewenst& have funn, Arrivederle....Anita.