Het team wordt op de proef gesteld
Door: baeterlaevemotortocht
Blijf op de hoogte en volg Bert en Jan
16 Maart 2012 | Frankrijk, Vizille
Gisteren hebben we de eerste grote etappe gereden. De teller van de 6.000 kilometer is in Metz echt gaan lopen. Via Nancy zijn we naar Besancon gereden en vervolgens Lons Le-Saunier en Bourg-en-Bresse. Dan een zeer mooie route naar Chambery. Via de drukte rondom Grenoble zijn we uiteindelijk in de schemer beland in Vizille, een kleine 25 kilometer voor de voet van de Alpe d’Huez als je links afslaat en 85 kilometer naar Gap als je rechts aanhoudt. Op dat moment hadden we al 820 kilometer in de benen.
Binnendoor rijden kost tijd, zeker als je hier en daar toch kiest voor extra mooie routes door een prachtige kloof of over een bijzondere bergpas.
Onderweg hebben we friet gegeten, niet meteen uitgebalanceerde sportvoeding, maar wel lekker en bovendien volgens Jan (en die kan ’t weten!) de duurste friet van Europa.
In de bergen hebben we het nog aan de stok gehad met een BMW M5. Die wilde ons er uit rijden. Na een paar kleine plaagstoten, hebben we hem natuurlijk zijn “triomf” gegund en een lange neus gemaakt. Jullie begrijpen dat wij ons overal aan de verkeersregels houden.
Later op de middag, onderweg vanuit Grenoble kreeg Lei een zeer triest bericht van het thuisfront, waardoor de stemming in een klap omsloeg. We zijn niet doorgereden naar Gap, maar hebben een hotel gezocht in de eerste de beste plaats, Vizille. We moeten altijd een slaapplaats vinden, waar onze motoren veilig kunnen worden geparkeerd. Bij Le Relais du Château hadden ze een prima oplossing en zijn we heel vriendelijk en gastvrij ontvangen.
Vanochtend vroeg is Lei vertrokken naar huis en is zijn plek in de volgbus ingenomen door Harrie Vaassen, die afgelopen nacht met Jan Lemmens is komen aanrijden vanuit Beek. Jan en Lei zijn nu op terugweg naar Beek.
Vandaag pakken we de draad op. Gisteren heb ik iets geschreven over de wereld die door draait en dat geldt nu ook voor ons. De tocht wordt vandaag ook nog eens langer dan gedacht. We rijden eerst naar Gap en daarna via de Franse kust en Italiaanse Rivièra naar Pisa.
Tot morgen,
Bert Thewissen
16 Maart 2012 - 09:23
Ientje:
Hallo mannen! Leuk om jullie reisverslagen te lezen. Alleen erg jammer maar héél begrijpelijk dat Lei naar huis moest komen. Mooi dat Harrie bereid is om zijn plaats in te nemen. Jeroen: veel succes met deze nieuwe co-piloot/navigator. En de andere mannen: zet 'm op! Op weg naar de scheve toren! Drive carefully en successss! -
16 Maart 2012 - 10:56
Theo Beckers:
Hallo Bert en Jan en de rest van het reisgezelschap dit is een grote tegenvaller voor jullie en zeker voor Lei die ik dan ook veel sterkte toewenst, maar dat geldt ook voor jullie. -
16 Maart 2012 - 14:44
Truus En Math:
Wat jammer dat lei naar huis moet,dit is voor jullie allemaal een tegenslag.Wij wensen Lei heel veel sterkte.Maar voor jullie toch een fijne reis.rij voorzichtig. -
16 Maart 2012 - 14:59
Nick Tilmans:
Lei heel veel succes en veel sterkte. Voor de rest heel veel doorzettingsvermogen. Met Harry als co-piloot zal dit wel goed komen. De grootste wens van Harry is om eens een keer achterop een mooie motor te zitten. Dan is dit nu de kans Harry !!!!!! Vanuit een zonnig en warm stein, marlene en Nick Tilmans
16 Maart 2012 - 20:54
Annie Bours:
Hoi Nol en twee onbekenden.
Wat is dit geweldig!!!!!! Ik volg jullie.
Groetjes Annie.
Nol vertel maar aan die twee heren wie ik ben. -
16 Maart 2012 - 21:11
Streamline:
Hallo Jan en Bert, super dat jullie dit doen. Als jullie thuis komen geven we een warm " Home Coming Concert" voor jullie en uiteraard de rest van de "Crew".
Veel succes namens de rest van de band, en kom weer heelhuids terug.
Frans, Jan, Jo, August, Hans, Maurice, Stefan, Rene & Will -
17 Maart 2012 - 09:50
Lei En Roos:
Ben inmiddels veilig thuis.
Erg jammer dat dit gebeuren moest,
maar jullie begrijpen dat ik dan thuis wil zijn.
Reizen jullie maar veilig verder.
Geniet ervan en veel succes.
En zorg dat jullie veilig weer terug in Beek komen, dan zien we ons daar weer.
Bedankt iedereen voor de lieve blijken van medeleven