Bijna op het verste punt van de reis
Door: baeterlaevemotortocht
Blijf op de hoogte en volg Bert en Jan
19 Maart 2012 | Italië, Villafranca Tirrena
Beste Luu,
We zijn gisterenavond op Sicilië aangekomen. Na een tocht van iets minder dan 500 kilometer door Calabrië logeren we nu in Villafranca Tirrena aan de noordkust van het eiland. Vanuit Villa San Giovanni in de punt van de laars was het 20 minuten varen met de boot. Onze volgbus is daar gepromoveerd tot oplegger met aanhanger. Tenminste voor de kaartjesverkoper van de veerboot. 104 euro voor een retourtje Messina, misschien 3 kilometer varen. De motors gaan heen en weer voor slechts 20 euro. Doordat we geen van allen fatsoenlijk Italiaans spreken kun je in zo’n geval geen goed gesprek voeren, dus laten we het maar zo.
Na vertrek ’s morgens rond 9 uur uit Salerno zijn we eigenlijk door het mooiste landschap tot nu toe gereden. Bergen, rotsen, vergezichten, prachtige zee en een mooie kustlijn. Wel waren veel wegen kapot of er werd aan gewerkt, waardoor we wat vertragingen en omleidingen hebben gehad. Maar onderweg is het bijna 25 graden, perfect motorweertje!
Zoals ik ook gisteren al vertelde reageren de Italianen enthousiast als ze ons zien. Natuurlijk ook op de boot. Een scooterrijder wilde zelfs een stuk met ons oprijden in Messina.
Nu we op Sicilië zijn is de druk er even vanaf. Vandaag het laatste stukje van 230 kilometer naar Palermo. Dat gaat lukken, al moeten we lopen. Daarna het eiland verder verkennen. We hebben nog geen vaste plannen gemaakt. Corleone in het binnenland lijkt ons wel wat. Morgen horen jullie hier meer over.
Hoi,
Bert Thewissen
Ho,ho dit is niet het hele verhaal. Wat meneer zelf niet vertelt is dat hij voordat we de haven van Villa San Giovanni zouden bereiken zoek, kwijt, verdwenen was! Dat is nog niemand anders gelukt in de afgelopen 3000 kilometer. Terwijl wij stopten voor een mooie foto van de kustlijn (zie de foto’s die bij dit verhaal horen) reed Bert alvast vooruit. Vervolgens presteert hij het om een joekel van een bord langs de weg, dat rechtsaf wijst naar de haven, te negeren en straal rechtdoor te rijden, bijna tot in het centrum van het een stuk verderop gelegen Reggio di Calabria.
Wij ontdekten dat Bert niet meer voor ons zat, toen we de afslag al genomen hadden. Bellen over en weer en hij bleek dan toch maar gestopt te zijn, toen hij in de gaten kreeg dat we niet meer achter hem zaten. “Kom me maar halen, want ik weet hier de weg niet. Bij kilometerpaal 438!” En daar stond meneer te wachten op zijn escorte.
Nol Vaassen
Namens de reisgenoten.
PS: Nu met meer foto's, want we hebben Wifi in het hotel. Dus ook nog een paar met terugwerkende kracht.
19 Maart 2012 - 08:15
Henk En Annelies.:
hoi motorboys,
ziet er allemaal goed uit,
mooie streek en leuke fotos,
geniet ervan,
groetjes,
henk en annelies. -
19 Maart 2012 - 08:39
Nick Tilmans:
Goed mannen dat jullie er bijna zijn. De foto's zijn ook fijn. Ik vind wel dat jullie eerlijk moeten zijn. Het niet kunnen plaatsen van de foto's heeft niets met WiFi te maken. Jullie hebben de foto's moeten shoppen. IK kan me anders nauwelijks voorstellen dat Harry, ( mijn buurman) met een aantal koppen koffie op de foto staat. Rust bandaag goed uit en ga niet op de culturele tour vandaag. Ik weet dat er nog een krogen gids van Palermo gemaakt moet worden maar doe dat bij een ander verzoek. Voor zoever ik kan zien loopt de temperatuur de komende dagen in Italie verder op. Dus goed rusten en veel water drinken.
Marlene en Nick Tilmans -
19 Maart 2012 - 08:44
Nick Tilmans:
Ja Nol je moet ook op alles letten. Fijn dat er een senior bij is.
Nick -
19 Maart 2012 - 09:05
Anita:
Hee Bikers;
Prachtige foto's van deze mooie streek, met onze kanjers.
Geniet er maar van!
Wat is dat teken dat Bert maakt op de foto opde boot??
Ennieweej,goede reis verder.
Groetjesssssssssss. -
19 Maart 2012 - 09:15
Nick Tilmans:
Volgens mich Anita is dat: 4 koffie !!!!!!
19 Maart 2012 - 14:08
Jo Coenen.:
Hoi mannen,
Zo zo was hij weer eens weg , in het verleden hebben we dit wel vaker met hem meegemaakt, niet dat hij dan vooruit reed maar dat het hem niet snel genoeg ging denk ik, en zeker als hij een klimmetje voor zich zag dan was hij niet meer te houden, dan moest hij knallen en dan had je goeie papieren nodig om ook maar enigszins in de buurt te blijven, de helft zit er nu voor jullie op en laten we hopen dat de rest van de rit ook zo mooi verloopt, en hou bertje in de gaten op de ritten terug ruikt hij de stal en dan haalt hij ook altijd van die fratsen uit,
nog fijne dagen mannen.
gr Jo. -
19 Maart 2012 - 17:50
Anouk:
Is toch niet te geloven heeft hij nog een bril nodig die bert toch
Weer geen geduld he hahaha
Mannen veel plezier nog en geniet van het weer
Hier was het vandaag ook lekker
heel veel groetjes uit gelaen
Succes met de terug reis -
19 Maart 2012 - 20:35
Math En Truus :
Hey motorkanjers,
Wat zin ver blie dat alles good geit, op dat stukske omrieë van Bert noa.
Mer he is altied al 'n bitje eigewies gewees. (grapje Bert!!!!!!!!)
Veer wunsche uch ein veilige trukreis en nog veul plezeer.
Groetjes van de pap en mam van dee
kanjer wodoor dit idee ontstange is.
Veer hubbe veul respect veur uch en tot zunjig.
Truus en Math -
19 Maart 2012 - 21:52
Theo Beckers:
Hey Nol hardstikke goed breng die mistoestanden maar naar voren niet opletten verkeerd rijden en daarna niet vermelden in het reis verslag dat kan niet.
Alle gekheid op een stokje jullie hebben allemaal een prima prestatie geleverd geniet ervan en neem alvast een pint van mij, dat doe ik al dagen op jullie rekening
20 Maart 2012 - 10:54
Problemen Met WIFI?:
Hoi Boys,
zie dat er af en toe problemen zijn met WIFI. Tip! Jullie komen vast en zeker wel een MC Donalds tegen, daar is gratis altijd wifi.
Messina
Catanzaro